Wijn

Vanitá

Pecorino, Terre di Chieti, 2017
Nero d’Avola, Terre Siciliane, 2016

Het Vanitá label is een project van het veelvuldig bekroonde wijnhuis Farnese Vini. Dit jonge Zuid-Italiaanse bedrijf is in korte tijd een toonaangevende producent geworden. Voor Vanitá wordt gezocht naar autochtone Italiaanse druivenrassen, representatief voor het gebied van herkomst en die veel drinkplezier geven. Dat is met deze Pecorino en Nero d’Avola zeker gelukt.

Vanitá, Pecorino

De Pecorinodruif is een onbekend juweel uit het midden van Italië. Het is pas sinds de jaren ’80 dat dit oude ras weer mondjesmaat wordt aangeplant. De naam is afgeleid van het Italiaanse woord voor schaap: “Pecora” en men zegt dat de schapen graag de bladeren van deze plant eten. In de neus een overweldigende geur van peer, appel en lichte vanille door de rijping van 20% van de wijn op eikenhout. De smaak is vol en intens met witte perzik, meer peer en balsamico.

Vanitá, Nero d’Avola

Nero d’Avola is de beste rode druif van Sicilië en in het warme Siciliaanse klimaat levert hij ronde wijnen met een volle body en lekkere kruidigheid. Met deze eigenschappen weet hij zowel echte kenners als liefhebbers van een lekker glas te verleiden. De kleur is diep robijnrood en in de geur heel veel fruit: zwarte bes en kers, gedroogde pruimen en wat eucalyptus. Ook de smaak is een explosie van fruit met zwarte bessenjam en blauwe bes gevolgd door warme en zachte tannines. Door zijn kruidigheid de ultieme match voor stevig gekruid vlees, een hamburger van de houtskoolgrill en gerijpte harde kazen.

Pecorino van €6,99 per fles voor slechts €5,49 per fles!
Nero d’Avola van €7,99 per fles voor slechts €5,99 per fles!

Kijk voor een begeleidend recept op www.wijnproevers.nl

Aanbieding geldig tot en met 31 augustus of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.

 Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven door middel van onze nieuwsbrief?.

Klik hier op deze beveiligde link om u in te schrijven