WSET niveau 3

Er bestaan een heleboel wijnopleidingen in de wereld. Van een eenvoudige beginnerscursus, gegeven door een hobbyist bij u in de straat tot de meest prestigieuze Masters of Wine opleiding in Londen. Daarnaast zijn er een aantal opleidingsinstituten, waarbij u Nederlandse diploma’s kunt behalen zoals het SVH Wijnbrevet of het Vinologendiploma.
Wijnhandel “in de Blauwe Druif” ondersteunt in principe alle wijncursussen, mits deze op een goede manier worden gegeven en bijdragen tot kennisvergroting van consumenten of vakcollega’s. Helaas worden er in het overgrote wijncursusaanbod ook veel slechte opleidingen aangeboden.

 

Wijnkenner word je bij Wijnhandel “in de Blauwe Druif”! Wij verzorgen als erkend WSET® opleider de internationaal erkende WSET wijncursussen op een tweetal niveaus in de regio Nijmegen.

Het Advanced Wijndiploma gaat een stuk verder: In samenwerking met het Nederlands Wijnbouwcentrum te Groesbeek bieden wij in deze cursus voor de échte wijnliefhebber een prachtige line-up van topwijnen uit onder andere de Bordeaux en Bourgogne. Naast een eerste ontvangst met Champagne vervolgt de cursus met een tocht langs de grote wijngebieden wereldwijd. Er worden topwijnen geschonken en de kennis van wijnbouw en wijn maken wordt verder uitgediept waarbij alle wijnwindstreken worden aangedaan.

In deze cursus wordt het kennisniveau verlegd naar een analytisch niveau. Het advanced examen bestaat uit 50 multiple Choice vragen, 5 open vragen en een proefexamen, waarin twee wijnen dienen te worden toegelicht. Bij slagen volgt de uitreiking van het internationale Advanced Wijndiploma van de WSET, van waaruit een opleiding tot Nederlands vinoloog van de wijnacademie of de internationaal hoog aangeschreven Diploma Course opleiding kan worden gevolgd. Het examen is onlangs herzien in Londen en omgezet naar een advanced “nieuwe stijl”.

KOSTEN

€999,- inclusief 21% btw, volledig aftrekbaar. Bij de prijs zijn zowel het cursusmateriaal als het examen inbegrepen.

 

DOELGROEP

Gevorderden. Voorkennis van level 2 Intermediate aanbevolen

 

KENNIS

Wijngaard: bodem, bewerkingen, oogst, ziektes, klimaat
Wijn maken: de wijnkelder, technieken, temperatuur, wijn bewaren
Druivenrassen: de belangrijke wijnrassen in de wereld en hun kwaliteiten
Etiketten leren lezen: zin en onzin op een etiket
Wijnstreken: alle wijnstreken van de wereld en hun wijnen
Wijn en spijs: hoe maak je een goede combinatie
Speciale wijnen: versterkte en mousserende wijnen, Champagne, de technieken
En antwoorden op alle overige vragen.

PROEVEN

Afhankelijk van het tempo van de groep, worden er iedere lesavond minimaal 10 wijnen geproefd en beoordeeld. Met behulp van de internationale WSET proefmethode krijg je veel ervaring in het maken van gedetailleerde proefnotities.

 

EXAMEN

Indien je de hele cursus hebt gevolgd ben je klaar voor het examen, dat bestaat uit 50 multiple choice vragen, 5 open vragen en een proefexamen, waarin twee wijnen dienen te worden toegelicht. Het examen staat gepland voor 6 Mei 2019. Herkansen is (tegen betaling) onbeperkt mogelijk

STUDIELAST

8-10 bijeenkomsten van 19:30 uur tot 22.30 uur. Daarnaast wordt er verwacht van tevoren 4 studie uren per week in de voorbereiding te steken.

 

STUDIEPAKKET

Het Advanced studypack is inclusief studieboek, werkboek en proefkaart. Voor Proefglazen wordt gezorgd. Daarnaast worden de handouts voor de cursus en de proeflijsten wekelijks toegestuurd.

GARANTIE

De advanced cursus wordt verzorgd door de Wine & Spirit Education Trust in Londen. Dit instituut is de grootste wijnopleider, met 40.000 cursisten per jaar in 35 landen. Na het behalen van het diploma is het mogelijk door te stromen naar het Diploma Course (WSET Level 4).

 

Cursusdata Najaar 2019:

Maandagen:
Maandag 28 Januari
Maandag 4 Februari 19:30-22:30
Maandag 11 Februari 19:30-22:30
Maandag 18 Februari 19:30:22:30
Maandag 25 Februari 19:30-22:30
Maandag 4 Maart carnaval, geen les!
Maandag 11 Maart 19:30-22:30
Maandag 18 Maart 19:30-22:30
Maandag 25 Maart 19:30-22:30
Maandag 1 April 19:30-22:30
Maandag 8 April 19:30-22:30

Examen maandag 6 Mei 10:00-13:00

Locatie: Nederlands Wijnbouw Centrum te GroesbeekNieuwsbrief

Op de hoogte blijven door middel van onze nieuwsbrief?.

Klik hier op deze beveiligde link om u in te schrijven