Wijnproeverij

Voor ons betekent wijn gezelligheid, proeven en genieten met elkaar. Wij organiseren deskundig begeleide wijnproeverijen bij ons op locatie of elders. De proeverijen stemmen wij af op maat en kan altijd ingericht worden op een ander thema; van een whisky-diner tot een gezellige wijnproeverij. Indien je meer informatie wenst te ontvangen over de mogelijkheden van onze wijnproeverij, neem dan contact met ons op via info@dedruif.nl

 Wijncursussen

Wijnkenner word je bij Wijnhandel “in de Blauwe Druif”! Wij verzorgen als erkend WSET® opleider de internationaal erkende WSET wijncursussen op een tweetal niveaus in de regio Nijmegen.

Er bestaan een heleboel wijnopleidingen in de wereld. Van een eenvoudige beginnerscursus, gegeven door een hobbyist bij u in de straat tot de meest prestigieuze Masters of Wine opleiding in Londen. Daarnaast zijn er een aantal opleidingsinstituten, waarbij u Nederlandse diploma’s kunt behalen zoals het SVH Wijnbrevet of het Vinologendiploma.

Wijnhandel “in de Blauwe Druif” ondersteunt in principe alle wijncursussen, mits deze op een goede manier worden gegeven en bijdragen tot kennisvergroting van consumenten of vakcollega’s. Helaas worden er in het overgrote wijncursusaanbod ook veel slechte opleidingen aangeboden.

WSET Level 2 – Award In Wines

De wijncursus Intermediate brengt een gedegen basis bij over alle wijngebieden van Bordeaux tot Victoria, wijnbouw en wijnmaken. Vanzelfsprekend krijgt wijnproeven volop aandacht.
8 avonden van 19:00 – 22:00 uur
Kosten € 599,-

Voor meer informatie, mail naar info@dedruif.nl.

WSET Kwalificatie Level 3 – Award In Wines

Het Advanced Wijndiploma gaat een stuk verder: In samenwerking met het Nederlands Wijnbouwcentrum te Groesbeek bieden wij in deze cursus voor de échte wijnliefhebber een prachtige line-up van topwijnen uit onder andere de Bordeaux en Bourgogne.
10 avonden van 3 uren
Kosten : € 999,-
Locatie: Wijnbouwcentrum Groesbeek, Bredeweg 2 Groesbeek

Voor meer informatie, mail naar info@dedruif.nl.

Events

Whiskyproeverij 16 februari 2023

Info volgt.