Skip to main content
Pietroso Brunello di Montalcino

Pietroso Brunello di Montalcino

Druivenrassen en vinificatie
Deze wijn bestaat voor 100% uit Sangiovese. In de eerste week van oktober worden de druiven handmatig geoogst. De gisting vind plaats onder de invloed van de natuurlijk aanwezige gisten.  Daarna vind de verweking plaats bij een temperatuur van 30°C - 33°C. Dit duurt ongeveer 20 dagen en de most wordt regelmatig geperst. De wijn rijpt 36 maanden in eikenhouten vaten en daarna nog 6 maanden op de fles.

Proefnotitie
De wijn heeft een robijnrode kleur met granaat rode reflecties. In de neus intense en aanhoudende aroma's van geurend hout, bosgrond, klein rood fruit en hints van vanille en jam. De wijn heeft een droog mondgevoel en toch ook warm, elegant en harmonieus met een lange aromatische finish.

Wijn/spijs
Heerlijk bij geroosterd vlees, wild en rijpe kaas.
Specificaties
  • Land
    Italië
    Italië
  • Gebied
    Toscane
  • Deelgebied
    Montalcino
  • Kleur
    Rood
  • Alcohol
    14.5
  • Volume
    0.75
  • Vintage
    2016
  • Allergenen ei
    Nee
  • Allergenen melk
    Nee
  • Allergenen sulfieten
    Ja
  • Biologisch
    Nee
  • Type sluiting
    Kurk
  • Verpakking hoeveelheid
    6