Druivenras/Vinificatie
De wijn is gemaakt van uitsluitend Carmenère
druiven afkomstig ui Cochagua Valley.
De 10-daagse fermentatie begint bij lage
temperaturen die geleidelijk oplopen tot 24° C om de fruitige smaken te
behouden en overmatige tannine-extractie te voorkomen. De wijn verblijft
vervolgens 7 dagen op de schil voor extra kleur extractie en de aroma’s van zwart
fruit te behouden. De wijn krijgt een rijping van 8-10 maanden gerijpt in
Franse en Amerikaanse eiken vaten.
Proefnotitie
Sutil Reserve Carmenère heeft een mooie diep rode paarse kleur, in de neus
aroma’s van zwart fruit zoals bosbessen en kerssen, tabak en cederhout. De
smaak is vol, zacht en romig met een mooie balans van de zachte tannines met
rijpfruit en hout, gevolgd door een zachte lange fruitige afdronk.
Wijn/Spijs
Heerlijk als huiswijn of begeleider van
verschillende vleesgerechten zoals rundvlees, biefstuk, lamsracks en
varkenvlees.